Get Adobe Flash player

Ismerje meg a Pedagógusok Szakszervezetét! Jöjjön közénk!

 

A munkavállalók érdekeit Magyarország Alaptörvénye előírása szerint csak a szakszervezetek képviselhetik. A közszolgálati érdekképviselet erejét a taglétszáma adja.

A  Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) több mint ötvenezer fős tagságával Magyarország legnagyobb ágazati szakszervezete, a közoktatás egyetlen reprezentatív érdekvédelmi képviselete.

Tagjainak érdekeit a kormánnyal, az ágazati minisztériummal a fenntartó önkormányzatokkal és a munkáltatókkal szemben képviseli.

Jelmondatunk: “Együtt biztonságos, mi nem hagyjuk magára!”

Ha munkahelyi problémáival nem akar egyedül maradni, nem tud egyedül megbirkózni, vagy csak megfelelő szakmai érdekképviseletet szeretne, csatlakozzon a Pedagógusok Szakszervezetéhez!

A belépéshez mindössze a mellékelt (a lap alján letölthető) „Belépési nyilatkozatot” kell kitöltenie, és azt átadnia a munkahelyi PSZ alapszervezeti titkárának Márk Csaba Endrének. Ha nem intézményünkben dolgozik és nincs a munkahelyén PSZ alapszervezet egyéni belépéshez, helyi alapszervezet megalakításához, létrehozásához keresse megyei elnökünket Fehérné Kajtár Hajnalkát.

Miért pont a Pedagógusok Szakszervezete?

  • A PSZ az érdekvédelmi munka területén több évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, jogelődje az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt.
  • Jelenleg a Szak­szer­vezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) konföderáció tagja.
  • A PSZ - tekintet nélkül a fenntartóra - ellátja a magyarországi közoktatási-nevelési intézményrendszer szakszervezeti tagjainak érdekvédelmi és érdekképviseletét.
  • A PSZ jogsegélyszolgálata tagjainak munkajogi segítséget ad.
  • A PSZ tagozatai a közoktatás minden ágában és minden korosztály érdekeit képviseli.
  • A PSZ az érdekvédelmi harcban nincs egyedül, kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.

Ha a Pedagógusok Szakszervezetéhez csatlakozik:

  • Részese lehet a PSZ által szervezett önsegélyezésnek, üdültetésnek, öntevékeny kulturális és sportmozgalomnak.
  • Részesülhet a szakszervezet által alapított kitüntetésből, az Eötvös József-emlékéremből.
  • Értesül a közoktatás és a szakszervezeti élet fontos eseményeiről, aktuális kérdéseiről a Pedagógusok Lapjából, de a legfrissebb információkhoz hozzájut a PSZ országoa weblapján is, a www.pedagogusok.hu címen.

 

Letölthető belépési dokumentum itt!

 

 

Naptár
2018. szeptember
H K S C P S V
« ápr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Hírek